28 de nov. 2006 21:14

PRIMER NYAP: LA VICEPRESIDÈNCIA


Foto: e-noticies

Segons el Decret 422/06 que sortirà demà publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, el Vicepresident substitueix al President en cas d'absència o impediment i el segueix en l'ordre protocol·lari.

Segons la legalitat vigent a Catalunya el Govern es compon del president o presidenta de la Generalitat, el conseller primer o primera, si s'escau, i els consellers (art. 68.2 de l'Estatut), el president o presidenta de la Generalitat per decret pot nomenar i separar un conseller primer o consellera primera, de la qual cosa ha de donar compte al Parlament. El conseller primer o consellera primera és membre del Govern. El conseller primer o consellera primera, d'acord amb el que estableix la llei, té funcions pròpies, a més de les delegades pel president o presidenta (art. 69 de l'Estatut).

Queda clar que el càrrec que ostentarà el sr. Carod és al·legal, i que a més Montilla no haurà de donar comptes del seu nomenament al Parlament de Catalunya tal i com l'obliga la llei. Esperem que el Consell Consultiu / Consell de Garanties Estatutàries actui d'ofici en aquest afer i no s'hagi d'arribar a la justicia ordinària per fer complir la llei als nostres representants institucionals. Ja sabem que no volien aquest Estatut, però l'han promès aquest matí i no poden saltar-se'l ja a primera hora de la tarda.

3 Comments On "PRIMER NYAP: LA VICEPRESIDÈNCIA"

Anònim Says:
28/11/06 22:39

Mare meva!!

És molt fort, ja començem bé.

La questió és repertir-se el pastís, i si per fer-ho s'han d' inventar-se càrrecs es fa.

Es patètic veure com funcionen les coses.

que trist, ja tornem a tindre tripartit!!

Anònim Says:
29/11/06 00:27

Però que us espareu de uns polítics que només es mouen pel poder?
A mi aquesta situació hem recorda aquella frase de: "Tot pel poble sense el Poble" perquè tot el dia estan parlant de la societat, de fer política social, però en realitat no han sigut capaços ni de escoltar el que ha dit la societat Catalana. La prova: Que ja tornem a tenir el Tristpartit!

Anònim Says:
29/11/06 12:08

Nou fracas amb l'arrencada del Tripartit-2. Què passarà d'aquí un any si la pifien ja de bon començament? De fet, l'invent de Conseller Primer (per evitar qualsevol proximitat a la Conselleria en Cap impulsada pel President Pujol) s'ha mutat a Vicepresidència, en aquesta ocasió, per evitar vincles amb el fracassat Tripatit-1. Fins i tot ells s'avergonyeixen del TP-1.

TWTtv


Artur Mas,
la casa gran


1-D, dret de decidir,
La primera TV antitripartit

Fes-ho possible

Nom:

E-mail:

Comentaris:
(no usis accents)


Contacta amb nosaltres

Introdueix el teu e-mail:


Afegir a Google Reader o Homepage

Suscriure a Bloglines

Add to Technorati Favorites



Col·labora

















Nota

(CC) 2006-2007
Alguns drets reservats Tripartit-Watch Team
Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font

Online des del 09.11.2006

Privacitat

(CC) 2006-2007 GRUP TWT
TWT · TWTtv · AlertaTripartit

Advisory

Comptadors

visites
usuaris online

Enllaços

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!