6 de des. 2006 14:40

CAROD, UN CONSELLER MÉS


En Carles Puigdemont ens fa una brillant anàlisi sobre si Carod és o no és vicepresident: Carod és conseller de la Vicepresidència, no pas el vicepresident (com podia haver estat conseller de Pesca, en el qual cas no l’anomenaríem pas pescador). La trampa és òbvia: Carod sembla que és vicepresident, i així és habitual anomenar-lo en els mitjans, que probablement no poden fer altra cosa per no molestar els qui manen, però només ho sembla. És tan conseller com tots els altres:

«He escoltat l'entrevista que aquest matí ha fet l'Antoni Bassas a Carod-Rovira i he comprovat que en tot moment se li adreçava com a "vicepresident" de la Generalitat. Com que l'altre dia vaig comentar que el càrrec oficial és "conseller de la vicepresidència" he pensat que no haguessin canviat ja el rang, i m'he adreçat a la plana web de la Generalitat per comprovar què hi diu. Veig que hi continua dient "conseller de la Vicepresència", perquè no hi ha una vicepresidència sinó un Departament de la Vicepresidència. Vaig una mica més enllà i entro al DOGC per llegir el decret relatiu a la creació dels departaments, i s'hi confirma el següent: "Es crea el Departament de la Vicepresidència. El conseller d'aquest departament tindrà la denominació de conseller de la Vicepresidència de la Generalitat de Catalunya".

Contrasta amb el decret de creació del departament del Conseller en Cap del primer govern tripartit, en què es deia el següent: "El conseller d'aquest Departament tindrà la denominació de conseller en cap de la Generalitat de Catalunya".

Si es volia que a Carod-Rovira se l'anomenés vicepresident, el decret ho hauria hagut d'especificar d'aquesta manera. En canvi, demana que se l'anomeni "conseller de la Vicepresidència" per algun motiu, i no pas "vicepresident de la Generalitat". Mentre això sigui així, el més normal és que els mitjans públics de la Generalitat es refereixin al conseller Carod-Rovira com a conseller de la Vicepresidència, igual com quan en Joaquim Triadú fou nomenat "conseller de la Presidència" i naturalment tothom li deia així, no pas "president"...»

2 Comments On "CAROD, UN CONSELLER MÉS"

Anònim Says:
6/12/06 22:03

Jajajaj Carota que t'han près el pèl i ningú t'anomenarà més vicepresident!!!

marius Says:
7/12/06 13:08

La política són (a part de l'art del possible, que també) gests, actituts, liturgia... A ERC (al Carod, vaja) li havien de donar alguna cosa "significativa". Conseller en cap no podia ser (al PSOE no li agrada), vicepresident no consta a l'estatut... que li donarem que li faça bo? Ja està! conseller de la Vicepresidència! (i un Audi4 amb xofer, sobretot).De cara a la parròquia ja és alguna coseta més que conseller (la parròquia no llegeix el DOGC).
Si analitzem que és "conseller de la vicepresidència" resulta que, atès que la vicepresidència no existeix, en Carod és conseler de res. Vaja, com aquells "ministros sin cartera" que el règim nomenava.

http://latramapolaca.blogspot.com/

TWTtv


Artur Mas,
la casa gran


1-D, dret de decidir,
La primera TV antitripartit

Fes-ho possible

Nom:

E-mail:

Comentaris:
(no usis accents)


Contacta amb nosaltres

Introdueix el teu e-mail:


Afegir a Google Reader o Homepage

Suscriure a Bloglines

Add to Technorati Favorites



Col·labora

















Nota

(CC) 2006-2007
Alguns drets reservats Tripartit-Watch Team
Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font

Online des del 09.11.2006

Privacitat

(CC) 2006-2007 GRUP TWT
TWT · TWTtv · AlertaTripartit

Advisory

Comptadors

visites
usuaris online

Enllaços

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!