14 de febr. 2007 10:57

REAGRUPAMENT.CAT JA TÉ DOCUMENT FUNDACIONAL


L’ex-conseller de Governació, Joan Carretero, ha posat en marxa la pàgina web del col·lectiu Reagrupament.Cat (RCat). Segons s’explica a la nova pàgina, el col·lectiu està format per militants, simpatitzants i amics d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC).

Nascut oficialment després de la reedició del tripartit, els membres d’aquest col·lectiu, encapçalat per Carretero, tenen dos objectius. Primer “la intervenció organitzada en la vida interna del nostre partit” i, segon, “la interrelació amb el conjunt de la societat dels Països Catalans sobre la base dels documents que configuren els principis ideològics d’ERC, aprovats pels successius congressos del partit”.

DECLARACIÓ FUNDACIONAL DE REAGRUPAMENT.CAT

1.- La llibertat nacional dels Països Catalans ha de ser l’objectiu principal d’ERC i el centre de la seva actuació política.

Des de la seva fundació, la característica fonamental que ha distingit ERC com a partit polític és la lluita per les llibertats nacionals de Catalunya, concretada ja fa prop de vint anys en un projecte decididament independentista. És per aquest motiu que ERC sempre ha reunit una gran pluralitat de sensibilitats ideològiques progressistes en el seu interior.

2.- Cal definir una estratègia per a la independència

La sort que va córrer el projecte d’Estatut, d’inspiració federal, aprovat pel Parlament de Catalunya, ha de fer que l’independentisme revisi la seva aposta estratègica per la via federalista com a estació de pas cap a la independència. En conseqüència, RCat proposa dissenyar una estratègia per a la creació d’un Estat català independent a mitjà termini, amb la participació de tots els sectors de la societat civil que opten clarament per la sobirania de Catalunya. ERC ha d’impulsar i liderar aquest procés.

3.- Independentisme i bona gestió, conceptes sinònims

Al Parlament de Catalunya, ERC no és el partit majoritari -encara-, però per segona legislatura consecutiva ha pogut decidir el signe del govern. Aquesta posició decisiva, a banda que s’hauria de reflectir clarament en l’acció de govern, s’ha d’aprofitar per fer avançar tant com sigui possible el projecte independentista des del govern, bo i gestionant de forma eficient i rigorosa les competències que els representants d’ERC al govern tenen encomanades. RCat denuncia les posicions que presenten com a incompatibles el manteniment d’un fort perfil polític propi amb la gestió i la governabilitat, i les actuacions que se’n desprenen.

4.- Referents de l’honestedat política

Molts ciutadans han vist en ERC una esperança de regeneració de la vida política a Catalunya. Els propis missatges del partit (“mans netes”, “aire fresc”) sovint han fet referència a aquests valors tan característics del republicanisme català. RCat considera necessari adequar l’actuació dels representants públics de l’independentisme, sempre, a aquests valors, dels quals no podem deixar de ser referents.

5.- Un partit que es construeix des de la base

La tradició assembleària d’ERC ha atorgat sempre al conjunt de la militància un pes decisiu en la presa de les principals decisions del partit. Aquest és un tret que ha distingit ERC de la resta de partits, que no ha perjudicat -ans al contrari- el seu creixement i que ha corregit amb duresa les temptacions d’allunyar el partit dels seus principis polítics bàsics en nom d’interessos aliens. RCat defensa l’aprofundiment de tots els mecanismes de participació democràtica dels militants.

6.- La desorientació de l’actual direcció d’ERC

Fa temps que la direcció d’ERC dóna mostres d’una manca de rumb polític preocupant. Dels episodis desconcertants que la direcció va protagonitzar durant la legislatura anterior del Parlament de Catalunya s’ha passat, des de la formació del nou govern de la Generalitat, a una inquietant deriva cap a l’assumpció com a propis de discursos que els nostres rivals polítics han fet servir històricament per combatre l’independentisme, i a la justificació d’algunes decisions en base a aquests plantejaments.

Grup promotor de Reagrupament.Cat 10 de febrer del 2007

4 Comments On "REAGRUPAMENT.CAT JA TÉ DOCUMENT FUNDACIONAL"

Anònim Says:
14/2/07 12:09

Ara, tinc els meus dubtes: He fet un escrit a la página de comentaris de la web d'en Carretero explicant que soc exvotant d' ERC i que ara voto a CiU per fer fora als socialistes, i que no em desagrada el discurs d'en Carretero, vaja, correcte pero sense fer-li la pilota. Ha durat 10 minuts i ja l'han esborrat. Mal síntoma.

Anònim Says:
14/2/07 20:10

Per que penjeu això?. Vosaltres no defenseu l' independentisme. No crec que els lectors ho agraiexin. Sería més positiu que anesiu preparant els vostres per el possible tripartit CDC-UDC-PPC. Ho dic per que no despertesin de cop que no és bo.

Anònim Says:
14/2/07 20:24

Aquest últim vota PSC.

Anònim Says:
15/2/07 00:53

Aquests unionistes sou el que no hi ha. Tant fer propaganda a en Carretero i al final l'haureu d'odiar, criminalitzar i lapidar si cal perquè us pensareu que us vol prendre la vostra generalitat ansiada, tal com us ha passat amb ERC.

Com a independentista us donc les gràcies, espero que quan us adoneu que l'independentisme no s'atura ja no sigueu a temps de rectificar la propaganda que li heu fet a en Carretero.

TWTtv


Artur Mas,
la casa gran


1-D, dret de decidir,
La primera TV antitripartit

Fes-ho possible

Nom:

E-mail:

Comentaris:
(no usis accents)


Contacta amb nosaltres

Introdueix el teu e-mail:


Afegir a Google Reader o Homepage

Suscriure a Bloglines

Add to Technorati Favorites



Col·labora

















Nota

(CC) 2006-2007
Alguns drets reservats Tripartit-Watch Team
Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font

Online des del 09.11.2006

Privacitat

(CC) 2006-2007 GRUP TWT
TWT · TWTtv · AlertaTripartit

Advisory

Comptadors

visites
usuaris online

Enllaços

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!