4 de set. 2007 16:39

MONTILLA, CORBACHO I HEREU ENS ROBEN


Els presidents de la Generalitat catalana, Madrid i País Basc, junt amb els dirigents de diverses diputacions catalanes i els alcaldes de Barcelona, Madrid i Bilbao són els mandataris locals més ben retribuïts.

De 164.043 euros anuals que rep el president de la Generalitat catalana, José Montilla, a 54.244,56 euros del president extremeny, Guillermo Fernández Vara; dels 144.200 euros a l'any del president de la Diputació de Barcelona, Celestino Corbacho, a 51.936 euros de Fernando Rodríguez, president de la Diputació sevillana; i dels 177.398 euros anuals de l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, als 33.264 euros per al mateix període que rep l'edil de Tarragona, Josep Félix Ballesteros. Aquests són els sous més alts i més baixos dels presidents autonòmics, dels de les diputacions provincials i dels alcaldes de les principals ciutats espanyoles.

Les diferències entre les retribucions dels polítics amb la mateixa tasca salten a la vista, i és que, sens dubte, no és el mateix ser president autonòmic, que alcalde, o que president d'una diputació. Ni sens dubte president del Govern, ja que el sou de José Luis Rodríguez Zapatero és àmpliament superat per alguns dels governants. En concret, el president de l'Executiu rep una retribució, segons els Pressuposts Generals de l'Estat d'aquest any, de 89.303 euros anuals, una quantitat, que comparada amb alguns càrrecs sembla nímia.

Fins i tot el president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, cobra més que Zapatero: 108.220 euros anuals. El més curiós de tot és que l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu cobra més que el president de la Generalitat o el president del govern espanyol.

A més a més, el president de la Generalitat, José Montilla, així com els consellers Josep-Lluís Carod-Rovira, Antoni Castells, Joan Puigcercós, Joan Saura i Joaquim Nadal cobren dietes de viatge del Parlament malgrat anar en cotxe oficial. D'aquesta manera, Montilla, Puigcercós, Saura i Castells cobren un total de 19.989 euros anuals nets ja que resideixen a Barcelona. Per la seva banda, Carod i Nadal cobren 27.901 euros en aquest concepte per residir a Tarragona i Girona respectivament.

4 Comments On "MONTILLA, CORBACHO I HEREU ENS ROBEN"

Anònim Says:
4/9/07 18:24

Quins pocavergonyes!!! Així es financen el partit! Com el president de la diputació de Girona (ERC) que es va pujar el sou un 40% per poder pagar a Vendrelletti

Unknown Says:
5/9/07 00:18

L'article es cínic i demagògic.

Ningú amb dos dits de front cobra aquesta misèria per aquestes responsabilitats.
No en la empresa privada, no en el sector públic.
Oa retribució s'ha d'explicar amb tots els complements, ets i uts.

Per cert, que guanya u responsable d'empresa amb pressupost equivalent ?

Anònim Says:
5/9/07 01:05

Es una pena, no es criticable l'estipendi, que jo crec que hauria de concordar amb el rang administratiu, i això si que es criticable; mes igual que el senyor Montilla cobri mes que el president espanyol, ja que jo considero que son dos països diferents el Català i l'espanyol (ja m'agradaria que així fos a la realitat) ara bé cobrar això, per fer conduir a la gent a 80km/h i una llarga lliste de mesures populistes i pseudoprogressistes, no, no crec que el seu estipendi s'ajusti a la labor realitzada. Espero que no es torni a repetir aquest govern espanyolitzador, ja que si torna, ens enfonsarà el país, tot regionalitzant-nos i després a Madrid diran que es perquè som nacionalistes.
Pol d'Aglà i Puig

Anònim Says:
5/9/07 09:53

Si aquestes cobren pasta gansa la tirallonga de gent installada als municipis fa fredar.

(I mira, no veig malament que el President cobri més que el Presidente, però que l'hereu cobri més que el President sí))

TWTtv


Artur Mas,
la casa gran


1-D, dret de decidir,
La primera TV antitripartit

Fes-ho possible

Nom:

E-mail:

Comentaris:
(no usis accents)


Contacta amb nosaltres

Introdueix el teu e-mail:


Afegir a Google Reader o Homepage

Suscriure a Bloglines

Add to Technorati Favorites



Col·labora

















Nota

(CC) 2006-2007
Alguns drets reservats Tripartit-Watch Team
Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font

Online des del 09.11.2006

Privacitat

(CC) 2006-2007 GRUP TWT
TWT · TWTtv · AlertaTripartit

Advisory

Comptadors

visites
usuaris online

Enllaços

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!