14 de nov. 2006 21:16

TERCERA DESENTESA: COM GESTIONAR INTERIOR


Foto: La Verdad

El futur conseller d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, pretén dirigir a distància la Conselleria d'Interior. Segons informa La Vanguardia, la intenció del líder ecosocialista és mantenir el seu despatx de conseller al Palau de la Generalitat i des d'allí controlar el departament, que consta amb més de 20.000 funcionaris i que està a punt d'estrenar una nova seu al passeig Sant Joan. La decisió del president d'Iniciativa ha causat preocupació en el departament, ja que suposa una complicació operativa en una conselleria de la qual depenen les emergències, els dispositius d'alarma i la coordinació de la seguretat. Les veus crítiques qüestionen que Saura pugui gestionar amb eficàcia el Departament d'Interior, un dels més complexos del govern, des del seu despatx de la plaça Sant Jaume. Addueixen que els principals comandaments polítics de la conselleria estaran en la nova seu del departament, que precisament va ser adquirida, entre altres motius, per facilitar la presa de decisions i reunir en pocs segons tots els directors generals.

Els comandaments policials, en canvi, són a la caserna general dels Mossos d'Esquadra, a Sabadell, i es desplacen amb freqüència a la seu del departament per mantenir reunions de coordinació per a assumptes que no siguin imminents. Un portaveu d'ICV va restar importància als recels expressats pel personal de la conselleria, que atribueixen al nerviosisme que acompanya tot canvi de conseller. En tot cas, afegeixen, el conseller tindrà un despatx al passeig Sant Joan i es traslladarà allí sempre que ho consideri necessari. L'eficàcia, assenyalen, no té a veure amb la seva presència física permanent a la seu del departament. Saura es resisteix a deixar les seves dependències en la plaça Sant Jaume, per mantenir la imatge institucional del tripartit (i que no li robin la cadira Montilla i Carod).

Veurem si els sindicats policials mantenen, doncs, la moratòria de la vaga que volien realitzar en plena campanya electoral per denunciar les condicions laborals del cos.
[Representants de tres sindicats crítics ofereixen una 'treva' en les mobilitzacions].

0 Comments On "TERCERA DESENTESA: COM GESTIONAR INTERIOR"

TWTtv


Artur Mas,
la casa gran


1-D, dret de decidir,
La primera TV antitripartit

Fes-ho possible

Nom:

E-mail:

Comentaris:
(no usis accents)


Contacta amb nosaltres

Introdueix el teu e-mail:


Afegir a Google Reader o Homepage

Suscriure a Bloglines

Add to Technorati FavoritesCol·labora

Nota

(CC) 2006-2007
Alguns drets reservats Tripartit-Watch Team
Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font

Online des del 09.11.2006

Privacitat

(CC) 2006-2007 GRUP TWT
TWT · TWTtv · AlertaTripartit

Advisory

Comptadors

visites
usuaris online

Enllaços

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!