17 de gen. 2007 19:19

ALGUNA COSA ES MOU AL CARRER DE CARABASSA


La blogosfera catalana compta des de fa poques setmanes amb un nou blog d’investigació sobre el cas de la nau del carrer Carabassa 8bis de Barcelona que va ser enderrocada el passat mes de Març després d’una llarga història de desencontres entre l’Ajuntament i el veïnat.

Es tractava d’una nau construïda probablement abans del segle XVIII, tot i que l'interior s'estructurava a base de voltes sustentades per pilars de fosa, típica solució de final de segle XIX. Juntament amb l’edifici senyorial del carrer Avinyó, 52 al qual s’uneix mitjançant un pont molt lleuger d'arc i volta carpanells, formava un conjunt catalogat amb nivell de protecció B que entre altes coses obliga al manteniment de la volumetria i al manteniment dels elements ornamentals interiors originals.

CdeCarabassa està investigant pas a pas tots els capítols de la desgraciada història, començant per l’aprovació d’un sospitós pla especial promogut per l’empresa privada ESTRUCFORT 2000 S.L. que permet la descatalogació de l’edifici i la construcció d’un bloc residencial de 4 plantes i 2.000 m2, passant per les protestes veïnals, els silencis de Katy Carreras, les minses rectificacions de l’Ajuntament, la negativa Municipal (maig 2002) a acceptar la proposta de CiU d’adquirir la finca per evitar el nyap, les maniobres d’engany als veïns, l’adquisició de la finca (novembre 2002) tal com proposava CiU mig any abans, i la negativa de l’equip de govern d’acceptar de nou la catalogació que garanteixi l’edificació i la seva volumetria.

La història cueja a l’actualitat per una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que arriba tard (10 d’Octubre de 2006) i declara "nulo de pleno derecho" el Pla Urbanístic que està en l’origen de tot plegat. La sentència descarta que es pugui construir un bloc de pisos en aquest solar però no prohibeix una construcció de Planta Baixa. En principi, aquesta opció possibilitaria la proposta d’ubicar-hi una Escola Bressol si no fos per que el suplement del districte de Ciutat Vella del Febrer de 2006 ens descriu a la pàg 3 una edificació de Planta baixa i primera planta i segona, però tot això ja ho anirà desvetllant el nou blog.

1 comentaris:

Anònim Says:
18/1/07 10:11

Més coses es mouen al Prat... i a l'eixample encara en tindrem/an més.

Però el Nadal -l'home que mai dimiteix- tira pel dret, es nota que no és casa seva la que te esquerdes.

TWTtv


Artur Mas,
la casa gran


1-D, dret de decidir,
La primera TV antitripartit

Fes-ho possible

Nom:

E-mail:

Comentaris:
(no usis accents)


Contacta amb nosaltres

Introdueix el teu e-mail:


Afegir a Google Reader o Homepage

Suscriure a Bloglines

Add to Technorati Favorites



Col·labora

















Nota

(CC) 2006-2007
Alguns drets reservats Tripartit-Watch Team
Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font

Online des del 09.11.2006

Privacitat

(CC) 2006-2007 GRUP TWT
TWT · TWTtv · AlertaTripartit

Advisory

Comptadors

visites
usuaris online

Enllaços

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!