1 de febr. 2007 14:46

MANUAL D'ARGUMENTACIÓ DE L'INDEPENDENTISTA GOVERNAMENTAL SUPERAT PELS FETS (NO PARAULES)

Foto: Òmnium Cultural

Brillant article de Francesc-Marc Àlvaro a El Singular Digital que us reproduim a continuació:

Algú em fa arribar una publicació secreta que s’ha repartit entre tots els homes i dones principals de l’independentisme governamental per tal de fer front als fets que posen en evidència la naturalesa del Govern Montilla com allò que és: una oficina provincial amb missió anestèsica sobre el fet nacional i amb voluntat de convertir el nacionalisme/sobiranisme/independentisme en un segment social testimonial, folklòric, decoratiu, accessori i estrany en una Catalunya política que s’assembli ben aviat al País Valencià i Galícia.

Aquest manual o argumentari tan interessant no sembla que hagi estat escrit per Xavier Vendrell, per raons òbvies. Més aviat es diu que sorgeix de les aportacions originals de figures com Enric Marin, Hèctor López Bofill, David Miró i Oriol Junqueras, caps de brot del més subtil pensament independentista-montillista que ens il•lumina en aquesta hora. No es descarta que l’exconseller Josep Bargalló també hi hagi contribuït des de la seva perspicàcia i erudició.

El manual conté un decàleg que sintetitza tot allò que ha de dir un bon independentista oficial al servei del president Montilla. Passo a copiar-lo pel seu valor documental i perquè ens ajuda a comprendre algunes actituds dels nostres pròcers hereus de Macià i Companys.

1- Si us esmenten la llei estatal de Dependència, que ERC ha votat a Madrid i el Consell Consultiu de la Generalitat ha tombat, la culpa és de CiU per haver dit sí al nou Estatut.

2- Si us esmenten el decret del castellà, que el conseller Ernest Maragall accepta de fet pel bé de la pàtria i del progrés, la culpa és de CiU per haver dit sí al nou Estatut.

3- Si us esmenten les lleis harmonitzadores que prepara el ministre Sevilla, la culpa és de CiU per haver dit sí al nou Estatut.

4- Si us esmenten les escasses competències del vicepresident Carod dins del Govern, la culpa és de CiU per haver dit sí al nou Estatut.

5 -Si us esmenten la gran minva en les partides econòmiques que gestiona ERC al Govern, la culpa és de CiU per haver dit sí al nou Estatut.

6 - Si us esmenten les declaracions de l’exconseller Carretero, és una conspiració de CiU en aliança amb “els ressentits”.

7 -Si us esmenten les crítiques als dirigents d’ERC que el sociòleg Salvador Cardús planteja en els seus articles, heu de demanar el seu cap i, de pas, dir que és una conspiració de CiU en aliança amb “els puristes”.

8- Si us esmenten que ERC ha deixat de tenir veu i perfil, heu de respondre que “ara tenim tàctica i estratègia” i que dia vindrà en què, des del Canigó, una veu ressonarà imitant el poeta: “Ni Espanya, ni França, Països Catalans!”. Sobretot, parleu sempre d’un futur inconcret. En cas de dubte, la culpa és de CiU per haver dit sí al nou Estatut.

9 – Si us esmenten d’altres persones crítiques amb la política d’ERC, digueu sempre que són els que volien tocar cuixa en aquest Govern i que o formen part de la conspiració de CiU o són ximples que no han entès els nous temps. També s’ha de remarcar molt sovint que ells cobren dels poders fàctics per dir el que diuen. Només nosaltres tenim conviccions, ells són mercenaris miserables que cerquen el plat de llenties.

10 – Tots aquests arguments es resumeixen en un: la culpa de la situació del país és de CiU per haver dit sí al nou Estatut. ERC, però, salvarà el país al costat del president Montilla. En podeu estar ben segurs.

5 Comments On "MANUAL D'ARGUMENTACIÓ DE L'INDEPENDENTISTA GOVERNAMENTAL SUPERAT PELS FETS (NO PARAULES)"

Anònim Says:
2/2/07 09:49

Hauríem de recuperar els articles que va escriure a la seva època de "El Mundo", abans de fer la seva conversió conver.

Anònim Says:
2/2/07 11:30

El canvi climàtic, l’assassinat de Kennedy, la manca de neu, que en Carod tingui bigoti, que en montilla no tingui estudis, etc… tot es culpa de CiU. ERC no s’ha venut als interessos economics, es clar es culpa de CiU. Montilla no es un president patètic, de qui es culpa? De CiU.

Anònim Says:
2/2/07 11:33

Completament d'acord. La culpa és de CyU. Si en la fosca matinada del passat 21 de gener el president de la regionalista CyU no hagués traicionat la voluntat del poble de Catalunya pactant un estatut que no cobreix les necessitats del país ara potser tindriem un govern millor. Quan CyU sigui de veritat CiU, llavors tornarem a parlar.

Anònim Says:
2/2/07 17:22

Anònim, ja em perdonaràs però la teva explicació és la més patètica de totes les possibles. Si creus que no es podia pactar amb CIU per que ha rebaixat un estatut, en conseqüència tampoc amb el PSC que tenia el llisto molt més baix, perdó, que no tenia directament llisto i a més a més, va fotre Esquerra del Govern. Recordo també que ERC va donar i dona encara suport al ZP.

I dir de passada que en aquells moments la direcció ERC ja estava pel sí i que amenaçava a CIU de quedar-se fora.

Això vol dir que l'estatut em sembla fantàstic, no, i mai ho diré, però com a mínim els arguments cal que sigui sòlids i coherents.

Anònim Says:
4/2/07 17:13

Tot això no hauria passat si ERC hagués pactat amb CIU el 2003. Va preferir pactar amb els espanyolistes sociates i per això va condemnar a entendre´s CIU amb ZP.
ERC va caure en el mateix error que CIU però amb uns altres espanyols.

TWTtv


Artur Mas,
la casa gran


1-D, dret de decidir,
La primera TV antitripartit

Fes-ho possible

Nom:

E-mail:

Comentaris:
(no usis accents)


Contacta amb nosaltres

Introdueix el teu e-mail:


Afegir a Google Reader o Homepage

Suscriure a Bloglines

Add to Technorati Favorites



Col·labora

















Nota

(CC) 2006-2007
Alguns drets reservats Tripartit-Watch Team
Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font

Online des del 09.11.2006

Privacitat

(CC) 2006-2007 GRUP TWT
TWT · TWTtv · AlertaTripartit

Advisory

Comptadors

visites
usuaris online

Enllaços

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!