5 de març 2007 11:11

QUÈ PASSA AMB ELS CURSOS DE CATALÀ?


El que es deia als anys 90, època convergent en què els preus van pujar per sobre de l'IPC era que qui pressionaven a favor de l'augment dels preus de les matrícules dels cursos de català eren els ajuntaments consorciats, la majoria d'ells socialistes. Els primers anys del CPNL, es van pujar els preus desmesuradament com a forma de que deixés d'arribar tants alumnes. Tant és així que en els cursos per a no catalanoparlants han desaparegut pràcticament els ciutadans de l'estat espanyol, tot i que continuen exisitint milers de persones que no parlen català i que amb les seves actituds i comentaris demostren que són favorables a aprendre'l.

Per cert, l'any 2003, i no per iniciativa socialista, els cursos per a persones que no parlaven català (bàsics) es van fer gratuïts, si miressim l'augment dels ingressos per matrícules de l'últim any convergent devia disminuir, no? En l'etapa socialista la gratuïtat no ha augmentat.

Per últim no cal treure valor a l'esforç que s'ha fet els darrers anys en acolliment lingüístic. Però que l'objectiu no és ja arribar al nivell llindar? (parlar fluidament). Això amb els cursos gratuïts actuals no s'aconsegueix. Per què han de pagar els alumnes quan ja saben parlar una mica, però no en saben prou per tenir una conversa fluida en qualsevol situació quotidiana?

I quan ja saben parlar? No és un dret saber escriure la llengua del teu país tant si ets de fora com si ets català? O és que volem establir categories de ciutadans: els que l'entenen i diuen bon dia, ocuparan els estrats més baixos de la societat, els que els parlen millor podran accedir a feines més qualificades i els que el saben escriure podran accedir a qualsevol lloc de treball.

0 Comments On "QUÈ PASSA AMB ELS CURSOS DE CATALÀ?"

TWTtv


Artur Mas,
la casa gran


1-D, dret de decidir,
La primera TV antitripartit

Fes-ho possible

Nom:

E-mail:

Comentaris:
(no usis accents)


Contacta amb nosaltres

Introdueix el teu e-mail:


Afegir a Google Reader o Homepage

Suscriure a Bloglines

Add to Technorati Favorites



Col·labora

















Nota

(CC) 2006-2007
Alguns drets reservats Tripartit-Watch Team
Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font

Online des del 09.11.2006

Privacitat

(CC) 2006-2007 GRUP TWT
TWT · TWTtv · AlertaTripartit

Advisory

Comptadors

visites
usuaris online

Enllaços

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!