13 de març 2007 00:39

SEAT VA FINANÇAR IL·LEGALMENT EL PSOE


El conegut com a "Cas del xec de la Seat" arriba a la seva fi confirmant-se un per un tots els passos que impliquen a, entre altres, Aída Álvarez, excoordinadora de Finances del PSOE, Juan Carlos Mangana, comissionista de l'AU, i Juan Antonio Díaz, expresident de l'empresa catalana d'automòbils Seat.

L'Agència Tributària acaba de confirmar i demostrar pericialment l'últim extrem: efectivament, hi ha rastres que el xec de 900.000 euros que va lliurar l'expresident de Seat a l'exambaixador alemany a Espanya, Guido Brunner, va anar a parar Aída Álvarez i a un conglomerat d'empreses lligades al PSOE. També uns altres 150.000 euros en efectiu. Aquests diners es van utilitzar per finançar il·legalment el partit en aquella època, finals dels anys vuitanta, quan Felipe González estava al capdavant del partit i del Govern.

També ha quedat demostrat en aquesta última fase del judici que se segueix a la Secció Cuarta de la Audiencia Provincial de Madrid, que una altra part d'aquests diners va ser lliurat a diversos tècnics d'Urbanisme de l'Ajuntament de Madrid perquè facilitessin el canvi d'ús d'uns immobles que Seat tenia al Passeig de la Castellana de Madrid.

Un favor per a Seat, perquè guanyés més diners amb la venda d'aquests immobles, a canvi d'un sucós xec per finançar il·legalment el partit amb la intermediació de l'exambaixador alemany a Espanya. Aquesta és la trama d'aquest cas que es va treure com a procediment abreujat del 'cas AU'. Segons fonts jurídiques, està previst que a mitjans d'abril quedi llest per a sentència. El judici oral va començar el 30 d'octubre de 2006 i, el desembre, Aída Álvarez va declarar "no haver cobrat ni una pesseta d'aquest xec".

La Fiscalia Anticorrupció sol·licita deu anys de presó per a Álvarez pels delictes de suborn, falsedat en document oficial i delicte fiscal. A més, la fiscal demana uns altres vuit anys per suborn i falsedat per a l'expresident de Seat i per a Juan Carlos Mangana, l'altre comissionista del PSOE.

0 Comments On "SEAT VA FINANÇAR IL·LEGALMENT EL PSOE"

TWTtv


Artur Mas,
la casa gran


1-D, dret de decidir,
La primera TV antitripartit

Fes-ho possible

Nom:

E-mail:

Comentaris:
(no usis accents)


Contacta amb nosaltres

Introdueix el teu e-mail:


Afegir a Google Reader o Homepage

Suscriure a Bloglines

Add to Technorati Favorites



Col·labora

















Nota

(CC) 2006-2007
Alguns drets reservats Tripartit-Watch Team
Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font

Online des del 09.11.2006

Privacitat

(CC) 2006-2007 GRUP TWT
TWT · TWTtv · AlertaTripartit

Advisory

Comptadors

visites
usuaris online

Enllaços

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!