25 d’abr. 2007 00:00

ESCÀNDOL DELS GROSSOS: ESTAFA ELECTORAL D'ERC I EL PSC A LES MUNICIPALS

Crèiem que els del tripartit no tenien vergonya, però les candidatures que avui farà públiques la Junta Electoral demostra tot el contrari. Tant el PSC com ERC s'avergonyeixen de les seves marques electorals i del tripartit.

Sabem que molts alcaldables del PSC i d'ERC no han volgut presentar-se sota el nom d'aquesta llista perquè en sentien vergonya. Com han arreglat això? Doncs han creat unes candidatures fantasma: en el cas del PSC el Progrés Municipal, i en el cas d'ERC l'Acord Municipal. Sota aquestes sigles (Progrés Municipal i Acord Municipal) es presentaran a les eleccions per no sentir vergonya, però al web de les respectives Diputacions veiem que aquestes candidatures no existeixen com a tals: que o són del PSC o d'ERC. Això va contra la Llei electoral i la Constitució.

Aquesta estafa a la ciutadania és clara: amagar les sigles d'un partit per fer veure que són una cosa que no són. D'això se'n diu prostituir la democràcia. El cas del PSC és d'escàndol. De les 700 llistes que presentarà 400 es fan dir de Progrés Municipal. Si ens centrem en ERC l'estafa també és evident i la relació similar. Posarem l'exemple d' Independents per Celrà, que d'independents res de res perquè tota la llista la integren membres d'ERC.

Des de Tripartit-Watch demanem a la primera força municipal de Catalunya, Convergència i Unió (amb més de 900 llistes i 11.000 regidorables presentats com a Convergència i Unió, sense enganys) denuncïi aquesta estafa electoral a la ciutadania i a la democràcia a les Juntes Electorals i si s'escau a la justícia ordinària arribant a les instàncies que calguin.

Al PSC i a ERC demanem JOC NET i respecte a la democràcia.


Repercussió mediàtica:

AVUI: CiU anuncia que impugnarà les llistes del PSC i ERC que no es presenten amb les seves sigles (25/04/2007).

e-notícies: CiU acusa PSC, ERC i ICV d'"amagar-se" en 500 llistes i presenta recurs a la Junta Electoral (25/04/2007).

CDC: CiU denuncia que PSC, ERC i ICV amaguen les seves sigles en més de 500 llistes i presenta recurs a la Junta Electoral (25/04/2007).

5 Comments On "ESCÀNDOL DELS GROSSOS: ESTAFA ELECTORAL D'ERC I EL PSC A LES MUNICIPALS"

Anònim Says:
25/4/07 05:27

Segons ens ha notificat la Xarxa d´entitats cíviques i culturals dels Països Catalans hi ha una manifestació divendres 25 d´abril a les set de la tarda a Plaça Catalunya/Portal de l´Àngel fins a la Plaça Pi Sunyer on s´hi llegirà un manifest. Per a la restitució de les quatre columnes de Puig i Cadafalch que havien estat davant del Museu Nacional de Catalunya i que foren enderrocades pel dictador Primo de Rivera. Més informació a: http://www. laxarxa. cat/principal. asp

Anònim Says:
25/4/07 14:26

juajuajuajauajauajauajaua!
mira, jo mateix m'he presentat en una llista sense les sigles tot i ser militant. no és questió de vergonya, ja que no he tingut cap mena de problema en mostrar les sigles del partit, sinó de política d'empresa.
feu riure de veritat, nanos!

Anònim Says:
25/4/07 15:27

Política d'empresa jajaja així que a fer negocis amb els camps de golf, les piscines municipals i atorgant llicències als amics! Què ha passat a ERC Vic, on estan les mans netes??? TWT investigueu!

Em sap greu per tu benvolgut anònim perquè em sembla que la Junta Electoral Central us anularà les 195 llistes-trampa que presenteu els d'ERC.

Anònim Says:
26/4/07 14:39

Cal que et recordi que a les últimes municipals, quan jo em vaig presentar com a ERC-AM, CiU era al poder i no hi va haver cap mena de problema?
Tot això em semblen bajanades. Molt bé que critiquis piscines i llicències (que suposo criticaràs a ERC, a PSC, a CiU, a PP,...), però dir tonteries només per a fer titulars és molt lleig, nano.

Anònim Says:
26/4/07 16:04

El q hauria de ser és q aquestes llistes no comptessin com a pròpies del partit per fer el recompte pels consells comarcals i diputacions. Així seria just. Si no porten el nom q després no el reclamin

TWTtv


Artur Mas,
la casa gran


1-D, dret de decidir,
La primera TV antitripartit

Fes-ho possible

Nom:

E-mail:

Comentaris:
(no usis accents)


Contacta amb nosaltres

Introdueix el teu e-mail:


Afegir a Google Reader o Homepage

Suscriure a Bloglines

Add to Technorati Favorites



Col·labora

















Nota

(CC) 2006-2007
Alguns drets reservats Tripartit-Watch Team
Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font

Online des del 09.11.2006

Privacitat

(CC) 2006-2007 GRUP TWT
TWT · TWTtv · AlertaTripartit

Advisory

Comptadors

visites
usuaris online

Enllaços

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!