24 de set. 2007 15:30

ESVORANC DE 15 METRES A LES OBRES DE LA LÍNIA 9

Tuneladora de la Línia 9


Segons ha informat El Mundo, els operaris de la línia 9 del Metro de Barcelona treballen dia i nit des de fa dues setmanes per tapar i "amagar" un gegantí forat provocat per una tuneladora, perquè demà el conseller de PTOP, Joaquim Nadal, i l'alcalde de la ciutat, Jordi Hereu, puguin fer-se la foto oficial amb tots els mitjans de comunicació.

El dimarts, dia 11, un error de cálcul va provocar l'esfondrament del mur quan els socialistes s'anaven a fer la foto oficial al macropou d'Onze de Setembre, situat a l'encreuament dels carrers de Josep Soldevilla i de Rigués d'Horta del barri de Sant Andreu de la capital catalana. Després de comprovar que no s'havien provocat danys personals, els responsables de l'obra més cara de la Generalitat de Catalunya -uns 3.000 milions d'euros- van ordenar col·locar una gran tela verda per a tapar el cap de la màquina, de 120 metres de longitud i un pes superior a les 2.000 tones. Dirigents del PTOP van decidir reconstruir el mur per al qual s'ha llogat maquinària específica. Es tracta d'una enorme grua que va recollir les roques i un artilugi que maquilla la paret perquè quan la tuneladora travessi el mur ningú a les seves cases pugui adonar-se, mirant la televisió, que aquesta paret ha estat reconstruïda en dues setmanes. Maquillatge.

Els treballadors van haver de retirar primer totes les roques que van caure al sòl i netejar el forat. Després, van començar a emplenar el buit, que té uns 15 metres d'altura. Ahir mateix continuaven les tasques de reconstrucció i maquillatge encara que estaven pràcticament finalitzades. Des que es va produir l'accident -que s'ha intentat ocultar costi el que costi, reforçant fins i tot la vigilància de l'obra- els treballadors han centrat tots els seus esforços a tapar qualsevol rastre del succeït.

La UTE a la qual l'empresa pública ENDERROCS GISA ha encarregat les obres està conformada per cinc empreses: FCC Construcció, Ferrovial Agroman, Obrascon Huarte Lain, Copisa Constructora Pirinenca i Copcisa. Fa dues setmanes, no van ser pocs els veïns del barri de Sant Andreu de Barcelona que es van espantar a l'escoltar un tremend baluern. Alguns van preguntar què havia passat. Ningú els va informar de l'ocorregut. Ningú els va explicar que un error de càlcul havia provocat que, durant dues setmanes, desenes d'operaris hagin hagut de reconstruir un mur perquè el conseller Nadal i l'alcalde Hereu puguin fer-se la foto oficial enfront dels mitjans de comunicació, just en el moment en el qual la tuneladora travessa la paret. Ni tan sols ningú els va explicar que aquestes setmanes de treball han provocat una despesa de centenars de milers d'euros.

La inauguració està prevista demà dimarts 25, a les 16.15 hores

0 Comments On "ESVORANC DE 15 METRES A LES OBRES DE LA LÍNIA 9"

TWTtv


Artur Mas,
la casa gran


1-D, dret de decidir,
La primera TV antitripartit

Fes-ho possible

Nom:

E-mail:

Comentaris:
(no usis accents)


Contacta amb nosaltres

Introdueix el teu e-mail:


Afegir a Google Reader o Homepage

Suscriure a Bloglines

Add to Technorati Favorites



Col·labora

















Nota

(CC) 2006-2007
Alguns drets reservats Tripartit-Watch Team
Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font

Online des del 09.11.2006

Privacitat

(CC) 2006-2007 GRUP TWT
TWT · TWTtv · AlertaTripartit

Advisory

Comptadors

visites
usuaris online

Enllaços

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!