25 de set. 2007 23:58

DURAN CALLADET FINS EL 9 DE MARÇ


La dictadura de Franco s'acabava i a Montserrat, l'any 1974, es fundà Convergència on el grup de Jordi Pujol va sentar les bases nacionals de la reconstrucció de la Catalunya del futur: llibertat, amnistia i Estatut d'Autonomia. Unió, que també era part fundadora de Convergència va sortir-ne l'any 1977 quan Convergència es transformà en Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). CDC es va presentar a les eleccions conjuntament amb l'Esquerra Democràtica de Trias Fargas i el PSC-Reagrupament de Pallach. El PSC-R morí amb Pallach i Trias Fargas fou absorbit per CDC.

Als anys 80 Unió Democràtica va anar en coalició amb CDC fins que els dos partits van acabar federant-se. El pecat original, com veieu vé de molt enllà: Unió mai ha volgut formar part d'aquesta gran "convergència" política en favor d'uns únics interessos: els de Catalunya. "UDC està federada amb CDC perquè no té cap referent democratacristià a l'Estat espanyol" afirmava un dirigent de CDC a principis de mes en pétit comité, "si no ja faria temps que no estarien amb nosaltres". Molt bé sr. Duran, vostè a la seva.

Però el fet que la federació nacionalista hagi de fer un comunicat per aturar les "contradiccions públiques aparegudes aquests dies" posa de manifest que la crisi, aquest cop ha estat sonada. Tot i que la federació nacionalista ha mostrat la seva unitat aquest passat divendres mitjançant el citat comunicat, no hem d'oblidar que des de CDC se situarà l'0riol Pujol, un declarat sobiranista, com a número 2 de la llista de CiU a Madrid. Alguna cosa haurà passat perquè Duran hagi baixat del burru. I Duran no és tontet: entén el projecte de casa gran del catalanisme que no és altra cosa que el pal de paller de Jordi Pujol dels 80 i no cal que l'Artur li expliqui de què va perquè prou que ho sap.

Ara, com abans, aquest projecte de pal de paller o casa gran no va amb Unió Democràtica. Molt bé. Però posar pals a les rodes i contradir el secretari general de CiU, Artur Mas, dia sí i dia també calia aturar-ho. Certament calia "pulir certs defectes" del sr. Duran en paraules d'Oriol Pujol. I s'ha fet.

Duran sap que és millor que estigui calladet fins el 9 de març ja que CDC hauria posat sobre la taula un candidat alternatiu. I un candidat molt millor que ell. Un candidat que arrassaria en unes eleccions generals.

El pare de l'Oriol potser no estaria tan retirat de la política com sembla.

2 Comments On "DURAN CALLADET FINS EL 9 DE MARÇ"

Anònim Says:
26/9/07 11:07

No es cert que el PSC d'en Pallach, es a dir el PSC-R (de reagrupament) anés a parar al PSOE, el que s'entregá en cos i ánima al PSOE a canvi de res, fou el PSC-C ( de congrés) d'en Raventós. En Pallach morí sobtadament i amb ell, el PSC-R, i alguns dels seus seguidors, s'integraren al PSC-C i altres a CiU. Aquesta es la realitat que recordem els que tenim una certa edat. Amb en Pallach, el socialisme catalá mai hauria caigut a les mans del PSOE com han fet els socialistes dels Raventós-Obiols.

26/9/07 11:44

Certament hem tingut un lapsus que ja hem corregit.

TWTtv


Artur Mas,
la casa gran


1-D, dret de decidir,
La primera TV antitripartit

Fes-ho possible

Nom:

E-mail:

Comentaris:
(no usis accents)


Contacta amb nosaltres

Introdueix el teu e-mail:


Afegir a Google Reader o Homepage

Suscriure a Bloglines

Add to Technorati Favorites



Col·labora

















Nota

(CC) 2006-2007
Alguns drets reservats Tripartit-Watch Team
Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font

Online des del 09.11.2006

Privacitat

(CC) 2006-2007 GRUP TWT
TWT · TWTtv · AlertaTripartit

Advisory

Comptadors

visites
usuaris online

Enllaços

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!