20 de febr. 2007 12:33

DEL TRIPARTIT 2 A LA LOAPA 2


Segons e-noticies, el PSOE ha fixat un criteris inamovibles sobre el futur autonòmic: descentralització sí però dins d'un desenvolupament harmònic de l'Estat de les autonomies sense perdre de vista els principis de lleialtat institucional i cohesió social. D'acord amb el que avui mateix publica l'Avui, en un manifest autonòmic elaborat de cara a les eleccions del proper 27 de maig, la direcció de Rodríguez Zapatero assenyala uns límits molt nítids a les reformes territorials i deixa palès que la seva idea d'Espanya no suposa en cap cas un canvi del model d'Estat. El PSOE assegura que només així es combat "l'exclusiva visió bilateral dels nacionalistes" i el "gir recentralitzador" del PP. Ni sobiranisme ni neocentralisme. Zapatero afirma que no es mourà de l'Estat autonòmic donant per fet que només aquest sistema pot servir per equiparar el nivell competencial de totes les comunitats i garantir que totes tinguin el mateix progrés econòmic i de benestar. En tot cas, pel que pugui ser, el PSOE avisa que les reformes estatutàries encara pendents d'arribar o de discutir al Congrés es faran "reafirmant" les competències exclusives de l'executiu central així com la responsabilitat que assegura tenir pel que fa a la garantia de la cohesió i la solidaritat.

El manifest, que serà sotmès a votació el proper dia 3 de març al comitè federal, en el qual participa el PSC, deixa constància que en matèria de decisions territorials hi haurà més multilateralitat que bilateralitat, i això afecta el futur sistema de finançament que es començarà a negociar aquest any. A més, comportarà una regulació "homogènia" d'aspectes fiscals, d'hisenda i econòmics del finançament de les comunitats. En tot cas, el PSOE defensa que el sistema ha de ser "equitatiu" i ha de garantir la solidaritat. Sobre el futur paper del Senat, la intenció dels socialistes és convertir-lo en una cambra que serveixi per tutelar les lleis autonòmiques. La justícia, tot i la descentralització, requereix més "cooperació" entre Estat i territoris. I, finalment, segueix donant per bo que les comunitats i ens locals assumeixin l'ordenació territorial -una qüestió polèmica pels casos de corrupció urbanística-, mentre que planteja un poder més gran per als ajuntaments.

Aquest és el partit que ERC ens ha posat al capdavant de la Generalitat.

4 Comments On "DEL TRIPARTIT 2 A LA LOAPA 2"

Anònim Says:
20/2/07 14:46

AQUEST ÉS EL PARTIT AMB QUI CiU VA NEGOCIAR LA RETALLADA DE L'ESTATUT DEL 30 DE SETEMBRE

Anònim Says:
20/2/07 15:50

Cert Mireia, el partit amb qui CiU va negociar l'Estatut. El que també és cert, i és aquí on marques la teva tendenciositat, és que el Tripartit-1 (PSC-PSOE, ER i IC) ja acceptava amb bons ulls que el PSOE retallés l'Estatut. Gràcies a CiU es va contenir la retallada. Recordes que el dia de la foto Mas-Zapatero era un dissabte? Concretament el dissabte de l'última setmana per negociar els mínims retalls possibleS? Recordes Mireia, que Esquerra ni tan sols va intentar frenar cap retallada ja que no es va reunir amb ZP? Ai aquesta memòria...

Anònim Says:
20/2/07 21:41

Roger, Quina barra tiu!!! Tira d'hemeroteca per que memoria en tens molt poca. La factoria Madí fa un temps que intenta que ens creguem això. Per`saps, els catalans no som idiotes. Vinga que potser d'aqui dues o tres legislatures potser sumareu amb el PP i els Ciutadans i podreu tornar a tocar una mica de poder.

Anònim Says:
21/2/07 12:52

Si com dieu la LOAPA 2 és culpa del govern de Catalunya, la LOAPA 1 va ser culpa del Pujol?

TWTtv


Artur Mas,
la casa gran


1-D, dret de decidir,
La primera TV antitripartit

Fes-ho possible

Nom:

E-mail:

Comentaris:
(no usis accents)


Contacta amb nosaltres

Introdueix el teu e-mail:


Afegir a Google Reader o Homepage

Suscriure a Bloglines

Add to Technorati Favorites



Col·labora

















Nota

(CC) 2006-2007
Alguns drets reservats Tripartit-Watch Team
Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font

Online des del 09.11.2006

Privacitat

(CC) 2006-2007 GRUP TWT
TWT · TWTtv · AlertaTripartit

Advisory

Comptadors

visites
usuaris online

Enllaços

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!