8 de febr. 2007 11:11

LLEI DE DEPENDÈNCIA (A ESPANYA)

La web del Consultiu a dia d'avui

El Govern de la Generalitat de Catalunya presidit per l'espanyolista José Montilla i recolzat per ERC i ICV no vol ni sentir a parlar de tombar la Ley de la Dependencia del govern espanyol, un dels projectes estrella del govern centralista (com l'estrellat procés de pau). Zapatero hauria dit a Montilla que ni parlar-ne de donar la guitza amb aquest tema i els cadells tripartits han assentit.

Montilla, Carod i Saura, tot i tenir un dictamen del Consell Consultiu de la Generalitat de Catalunya que afirma que el 70% de l'articulat de la llei és anticonstitucional perquè envaeix les competències catalanes, s'escuden precisament en això: que el Consell Consultiu és un òrgan consultiu. Això és fals.

Primer, perquè segons l'article 72 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, els únics òrgans consultius dels que disposa el Govern són la Comissió Jurídica Assesora i el Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya.

Segon, el principal problema és tenir l'Estatut en via morta. El Consell Consultiu ja els hi va bé al Tripartit-2 perquè així emfasitzen el seu factor "consultiu" quan l'Estatut obliga a engegar immediatament el Consell de Garanties Estatutàries (artss. 76-77 EAC). I, atenció! atenció! Mentre els dictamens del Consell Consultiu no són vinculants, els del Consell de Garanties Estatutàries si que en són de vinculants!!!

0 Comments On "LLEI DE DEPENDÈNCIA (A ESPANYA)"

TWTtv


Artur Mas,
la casa gran


1-D, dret de decidir,
La primera TV antitripartit

Fes-ho possible

Nom:

E-mail:

Comentaris:
(no usis accents)


Contacta amb nosaltres

Introdueix el teu e-mail:


Afegir a Google Reader o Homepage

Suscriure a Bloglines

Add to Technorati FavoritesCol·labora

Nota

(CC) 2006-2007
Alguns drets reservats Tripartit-Watch Team
Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font

Online des del 09.11.2006

Privacitat

(CC) 2006-2007 GRUP TWT
TWT · TWTtv · AlertaTripartit

Advisory

Comptadors

visites
usuaris online

Enllaços

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!