26 de març 2007 12:56

CiU, A FAVOR DE L'AUTODETERMINACIÓ I CONTRA L'INDEPENDENTISME DE CALÇOTADA


Josep Antoni Duran i Lleida, secretari general de CiU ha
demanat a la direcció d'ERC, sobretot a Carod i Puigcercós, que facin "una proposta en ferm", per saber si el que va dir el senyor Vendrell és una proposta del partit republicà. En aquest sentit, ha manifestat que "si l'executiva d'ERC formula alguna proposta estem disposats a parlar-ne".


Duran ha aprofitat per recordar que el 12 de desembre de 1989 el Parlament de Catalunya va aprovar una resolució per la qual Catalunya no renuncia al dret d'autodeterminar-se. Hi van votar a favor Convergència i Unió, Centre Democràtic i Social, Esquerra Republicana de Catalunya i Iniciativa per Catalunya. El Partit dels Socialistes de Catalunya va votar-hi en contra (partit a qui ERC ha lliurat la Presidència de Catalunya). No hi va haver cap abstenció. El Partit Popular ni va assistir a la sessió. La resolució, gràcies a l'acord CiU-ERC, va quedar així:

El Parlament de Catalunya
1.
Declara, solemnement, que Catalunya forma part d'una realitat nacional diferenciada en el conjunt de l'Estat, fet que el poble català ha sostingut en tot moment, tant des de les seves forces polítiques, de les institucions culturals i civils del país, com des de la consciència de la majoria dels seus ciutadans i ciutadanes.
2. Manifesta que l'acatament del marc institucional vigent, resultat del procés de transició política des de la dictadura a la democràcia, no significa la renúncia del poble català al dret a l'autodeterminació, tal com estableixen els principis dels organismes internacionals i es dedueix del preàmbul de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya de 1979. 3. Afirma, com a conseqüència, que en el moment que ho cregui oportú, i a través de les actuacions previstes en el mateix ordenament constitucional, podrà incrementar les qüotes d'autogovern fins allà on cregui convenient i, en general, adequar la regulació dels drets nacionals a les circumstàncies de cada moment històric.

Aquesta resolució va ser ratificada l'1 d'octubre de 1998 al Parlament de Catalunya amb els vots favorables de CiU, del Partit per la Independència, d'ERC, d'Els Verds i d'Esquerra Unida i Alternativa, l'abstenció d'IC i del PSC (actuals socis de govern d'ERC) i el vot negatiu del PP, la resolució es va aprovar amb 75 vots a favor, 39 abstencions i 15 vots negatius.

El text de la resolució, a partir d'un acord transaccional entre CiU i el Partit per la Independència, afirmava:

"El Parlament de Catalunya, en el marc de la celebració del 50è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, ratifica un cop més el dret del poble català a determinar lliurement el seu futur com a poble, en pau, democràcia i solidaritat".


Mentrestant, ERC continuarà donant suport parlamentari a un partit que s'ha negat en reiterades ocasions al dret de Catalunya a l'autodeterminació.

Es constata per part de la direcció de CiU que l'independentisme d'ERC és de calçotada i, per tant, amb l'única intenció de tapar-se les vergonyes i donar una impressió falsa de que no estan lligats de cap i peus al govern espanyolista del sr. José Montilla.

3 Comments On "CiU, A FAVOR DE L'AUTODETERMINACIÓ I CONTRA L'INDEPENDENTISME DE CALÇOTADA"

Anònim Says:
26/3/07 15:44

Si aquests d'ERC son tan valents que ho presentin al parlament!!!

Anònim Says:
26/3/07 17:08

Bé, no sé el que vol o no Convergència, però el que està clar, és que han tornat a passar-se de rosca Carods i companyia.

Més electoralisme, i més descaradament, jo diria que és impossible de fer... veuen una fugida de vots independentistes i l'abstenció dels pro-Carretero, i això els està posant nerviosos.

Salutacions

Anònim Says:
26/3/07 18:54

Efectivament, com ha dit el senyor Pons, ERC està jugant ha veure qui es el més nacionalista, i no es donen compte de que amb una nació no s'hi pot jugar. Penso que temen i estan patint una fuga de vots independentistes (que clarament aniran cap a CiU) i ara ho intenten arreglar tot oferint a CiU formar govern si proposa l'autodeterminació; i si CiU diu que no la posaran contra les cordes dient que els únics independentistes a Catalunya son ells, i tot per unes municipals. Vull pensar que ho fan pel país, però després de fer en Montilla president, sisenes hores, i vàries invasions i ràpides pujades de banderes espanyoles, no ens en podem refiar. Clarament jo estic "a favor de l'autodeterminació i contra l'independentisme de calçotada".
Pol Serrano i Pueyo

TWTtv


Artur Mas,
la casa gran


1-D, dret de decidir,
La primera TV antitripartit

Fes-ho possible

Nom:

E-mail:

Comentaris:
(no usis accents)


Contacta amb nosaltres

Introdueix el teu e-mail:


Afegir a Google Reader o Homepage

Suscriure a Bloglines

Add to Technorati Favorites



Col·labora

















Nota

(CC) 2006-2007
Alguns drets reservats Tripartit-Watch Team
Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font

Online des del 09.11.2006

Privacitat

(CC) 2006-2007 GRUP TWT
TWT · TWTtv · AlertaTripartit

Advisory

Comptadors

visites
usuaris online

Enllaços

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!