Segons denúncia Josep Miró i Ardèvol en un article, l'Ajuntament de Barcelona ha donat a conèixer la seva Enquesta sobre Valors Socials 2006, una tasca que realitza cada quatre anys. L’originalitat en aquest cas és que, a diferència del que és habitual, consultar a la població de 18 i més anys, sense cap limitació, que és la que es correspon amb el cens electoral, l’Ajuntament ha utilitzat una mostra que com a mínim hauria de justificar.
Per una banda ha introduït la població a partir dels 15 anys, la qual cosa pot tenir explicació i interès si es tracta d’un estudi sobre la joventut, però en qualsevol cas requeriria presentar els seus resultats, a més de conjuntament, segregats del resta de la població per tal de no induir a error i per permetre la comparació amb les enquestes habituals. Perquè tal i com està plantejada, els resultats només són comparables amb ella mateixa i això limita moltíssim el camp d’aplicació i, en certa mesura, la seva credibilitat.
Però el que resulta del tot incomprensible és la pràctica de l’eutanàsia demogràfica, doncs s’ha prescindit de la població major de 74 anys. Fins a aquesta edat queda limitada la mostra.
Per què l’Ajuntament de Barcelona li importa un rave, el que pensin, els valors que tingui, la població de més de 74 anys? Aquest és un misteri un tant escandalós que l’Ajuntament hauria d’explicar perquè no té cap justificació des del punt de vista de la sociologia i molt menys d’una enquesta que diu estudiar els valors dels habitants de Barcelona. La gent gran ja no són considerats barcelonins?
Es produeix així una estranya paradoxa: 171.586 habitants de 75 anys endavant, que tenen dret a votar i, a més, ho fan en una proporció molt superior a la mitjana, donat que és el grup més participació, no tenen cap interès per a l’Ajuntament de Barcelona. Algun responsable hauria d’explicar-ho.
10 d’abr. 2007 00:03
EUTANÀSIA DEMOGRÀFICA A L'AJUNTAMENT DE BARCELONA
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (RSS)
1 comentaris:
Jo diria que el perque d'aquesta peculiar seleccio d'opinadors de l'enquesta es prou clar. Es ben sabut que la joventut vota mes a l'esquerra i a mesura que la gent es va fent gran es pasa a opcions mes conservadores. Amb aquesta habil, tot i que grollera, seleccio de la franja d'edats els partits que manen al Ajuntament es garanteixen uns bons resultats que ajudin a crear ambient d'euforia entre els seus partidaris a la espera de les eleccions, que es del que es tracte. Podeu posar aixo al mateix nivell de la insistencia en fer pisos per a joves, serveis diversos per a joves ... Sembla que la resta de la poblacio (no cal esperar als 79 anys, sino molt abans) no li interessa al Ajuntament. Com no es on pesca mes vots doncs ... que els bombin. Despres de tot la democracia es l'imperi de les majories, no?
Cal destacar la progressiva infantilitzacio de la nostra societat. Al pas que anem les hamburgueseries acabaran sent declarades serveis de primera necessitat i com a tals rebran una bona subvencio, com les ONGs.
Publica un comentari a l'entrada