29 d’ag. 2007 13:01

GOVERN DE CATALUNYA, GOBIERNO DE ESPAÑA


Els responsables de comunicació i estratègia de José Luis Rodríguez Zapatero s'estan posant les piles ja que no les tenen totes de guanyar les properes eleccions generals. És per aquest motiu que, farts de que el Partido Popular s'apropïi dels símbols de l'Estat: escut, bandera, himne... han decidit copiar-se una fórmula que va posar en marxa el primer tripartit català: crear una imatge corporativa institucional a banda dels símbols per fer autobombo i campanya electoral soterrada.

D'aquesta manera, les campanyes publicitàries que realitzen les diferents instàncies del govern, ja sigui en matèria econòmica, de serveis, anuncis ministerials, i sens dubte les que realitza la Direcció General de Trànsit, ja tanquen amb un eslògan únic: "Gobierno de España". Un plagi, com podeu veure, del que va fer l'executiu de Maragall en el seu moment per millorar la valoració de la ciutadania del seu govern: substituir als anuncis institucionals "Generalitat de Catalunya" per "Govern de Catalunya". En vistes a l'èxit que li va suposar al PSC (va perdre estrepitosament les eleccions) desitjem profundament que a Moncloa li succeeixi el mateix.

L'operació d'enginyeria política que s'amaga amb la repetició del lema "Gobierno de España" a totes les campanyes amb una locució molt institucional, ajuda a transmetre missatges subliminals com que "existeix" un Govern a Espanya, que és "un" Govern -és a dir, que treballa coordinat-, que està "treballant" permanentment, que és eficaç, que prepara accions de futur, ... I, sens dubte, el més important: qui està al capdavant d'aquest Govern és José Luis Rodríguez Zapatero.

Segons hem pogut saber, el logotip definitiu no es decidirà fins a mitjans de setembre i englobarà tots els ministeris. La seva implantació serà progressiva per afrontar els alts costos que suposa el canvi de tot el timbratge, cartells, papereria, etc. I ho pagarem, com sempre, entre tots.

Fonts de la Moncloa han assegurat que "volem que 'de España' aparegui i prevalgui, per a aquest Govern i per al que vingui. La idea de contribuir a la construcció de la identitat nacional [espanyola] és un concepte intrínsec al de servei públic. No es tracta de fer màrqueting ni propaganda", afirmen.

1 comentaris:

Anònim Says:
29/8/07 17:02

I a sobre són tant curts de gambals que plagien descaradament el logotip del govern alemany tal com es pot veure en aquesta notícia

TWTtv


Artur Mas,
la casa gran


1-D, dret de decidir,
La primera TV antitripartit

Fes-ho possible

Nom:

E-mail:

Comentaris:
(no usis accents)


Contacta amb nosaltres

Introdueix el teu e-mail:


Afegir a Google Reader o Homepage

Suscriure a Bloglines

Add to Technorati Favorites



Col·labora

















Nota

(CC) 2006-2007
Alguns drets reservats Tripartit-Watch Team
Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font

Online des del 09.11.2006

Privacitat

(CC) 2006-2007 GRUP TWT
TWT · TWTtv · AlertaTripartit

Advisory

Comptadors

visites
usuaris online

Enllaços

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!