27 de març 2007 11:56

EL PSC ESTÀ DIVIDIT I SE'N VA A MADRID A TRAIR EL CONSELLER LLENA

Foto: Teresa Cunillera

L'altre dia ens preguntàvem perquè era precisament la premsa afecte (EL PAÍS) qui estava intentant carregar-se el conseller del DARP Joaquim Llena.

Ja tenim resposta. Ha estat una "venjança catalana" en tota regla. Això és, sectors del PSC que no poden ni veure a Llena s'han anat a Madrid perquè des d'allà es pressioni per carregar-se el conseller. Molt bé.

Aquests sectors del PSC han obtingut la mediació de la diputada socialista al Congrés Teresa Cunillera (que pertany a la Federació provincial del PSC que dirigeix el mateix conseller Llena) que hauria estat qui ha aconseguit airejar els seus presumptes draps bruts a la premsa madrilenya.

És sabut, també, que el conseller Llena no es pot ni veure amb històrics lleidetans del PSC com Antoni Siurana i Ramon Vilalta que sempre s'han queixat del ràpid ascens de Llena dins del PSC (recordem que Llena és militant socialista des de 1997). S'hi ha sumat , també, un destacat grup de joves de la JSC, que tampoc han vist amb bons ulls l'augment de poder de la seva mà dreta, Mónica Lafuente, secretària d'organització i al seu torn cap de Gabinet al DARP.

La llista d'enemics de Joaquim Llena dins del seu propi partit s'ha anat incrementat en els últims temps pel supòsit caràcter autoritari d'aquest a l'hora de dirigir la federació ilerdense del partit, la qual cosa l'ha portat a perdre el suport de dos dels principals barons del PSC al Pirineu: Francesc Boya, de la Valh d'Aran, i Víctor Orrit, de la comarca del Pallars Jussà, ambdós també amb càrrecs a l'organigrama de la formació a nivell provincial.

A més, el mateixíssim Joaquim Nadal, conseller del PTOP i el seu esbirro, Oriol Nello, porten temps manifestant en privat el seu malestar pels pressumpte negocis immobiliaris de Llena i alertant del perjudici que la seva sortida a la llum pública podria causar al partit. L'han encertat.

De poc ha servit que el conseller Llena hagi negat qualsevol vinculació amb el projecte del camp de golf al Pirineu impulsat pel seu cosí. Des del PSC ja s'han aixecat veus demanant la seva dimissió. Ell s'hi resisteix i assegura que Montilla li ha demanat "aguantar" el ruixat.

Tanmateix, plou sobre moll. Dimarts passat, el president ja va obligar Llena a dimitir com a regidor després que una altra vegada EL PAÍS informés que tenia interessos urbanístics -promou 48 apartaments de luxe encara sense llicència- a prop de la zona d'ampliació de l'estació d'esquí de Baquèira-Beret.

Nota al conseller Saura i Jordi Guillot d'ICV: El conseller va titllar les entitats ecologistes que s'oposaven al projecte de "demagogs verds urbanites".

Després de conèixer-se la notícia, CiU i PP han demanat la cessació immediata de Llena de l'equip de Govern de Montilla. El curiós de tot plegat és que un sector significatiu del PSC també la desitja.

1 comentaris:

Anònim Says:
27/3/07 14:20

tot plegat entra en l'estratègia de fusionar el psc al psoe. I aquests que encara parlen català o que demostren tenir vincles amb la Catalunya rural (consti q llena es conseller d'acció rural) estan en el punt de mira...

TWTtv


Artur Mas,
la casa gran


1-D, dret de decidir,
La primera TV antitripartit

Fes-ho possible

Nom:

E-mail:

Comentaris:
(no usis accents)


Contacta amb nosaltres

Introdueix el teu e-mail:


Afegir a Google Reader o Homepage

Suscriure a Bloglines

Add to Technorati Favorites



Col·labora

















Nota

(CC) 2006-2007
Alguns drets reservats Tripartit-Watch Team
Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font

Online des del 09.11.2006

Privacitat

(CC) 2006-2007 GRUP TWT
TWT · TWTtv · AlertaTripartit

Advisory

Comptadors

visites
usuaris online

Enllaços

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!